•  Paloturvaa vuodesta 1991

Tietosuojakäytäntö

1. Johdanto

Me GPBM Nordic AB:lla suhtaudumme henkilötietojesi suojaamiseen vakavasti ja sen vuoksi pyrimme aina säilyttämään tietoturvallisuuden tason korkealla ja kohtaamaan sinut asiakkaana läpinäkyvästi toivomallasi tavalla.

Seuraavassa on yksityiskohtaiset tiedot siitä, miten käsittelemme ja suojaamme henkilötietojasi, miksi keräämme henkilötietoja, mitä henkilötietoja käsittelemme ja mihin tarkoitukseen.

GPBM Nordic AB, yritystunnus 556360-0443, osoite Argongatan 2B, SE-431 53 Mölndal, Ruotsi, on kerättävien henkilötietojen rekisterinpitäjä.

Teemme kaikkemme suojellaksemme henkilötietojasi, mikä koskee sekä digitaalista että fyysistä ympäristöä, jossa niitä voidaan säilyttää. Kotisivu ja tiedot on suojattu SSL:llä.

Emme koskaan tallenna korttitietojasi ja tallennamme henkilökohtaiset salasanasi salattuina.

2. Mitä henkilötiedot ovat?

Henkilötiedot (tunnetaan myös nimellä ""henkilökohtainen tieto"") ovat tietoja, joita voidaan käyttää tunnistamiseen tai yhteydenottoon. Henkilötiedot eivät välttämättä sisällä nimeä, vaan ne voivat olla myös muita digitaalisia tunnisteita, kuten kuvia, IP-osoitteita, sähköpostiosoitteita jne., eli tietoja, jotka voidaan suoraan tai välillisesti yhdistää henkilöön. Kaikkia asiakasta koskevia tallennettuja tietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti.

3. Mitä henkilötietoja keräämme sinusta asiakkaana ja mihin tarkoitukseen

3.1) Tilausten ja palautusten käsittely ja seuranta

Miksi tiedot kerätään?

Tiedot kerätään, jotta voimme toimittaa tilauksesi, saada tietoja sinua koskevista tilauksista/palautuksista ja reklamaatio- ja takuuasioista sekä hoitaa maksujen palautukset. Tiedot kerätään myös, jotta saat onnistuneen ostokokemuksen sivuston, sähköpostien ja/tai tekstiviestien kautta; näihin liittyvät esimerkiksi toimitusaikataulut, tilausten tila ja tilikatsaus.

Käsiteltävät henkilötiedot:

-Nimi

-Yhteystiedot (puhelinnumero, sähköposti)

-Osoitetiedot (laskutusosoite, toimitusosoite, IP-osoite)

-Tilaushistoria (valitut maksutavat, tilatut tuotteet).  

Käsittelyperuste

Ostosopimuksen täytäntöönpano. Henkilötietojen kerääminen on tarpeen, jotta voimme täyttää ostosopimuksesta johtuvat velvoitteemme.

3.2) Asiakaspalveluasioiden hoitaminen ja asiakasviestintä

Miksi tiedot kerätään?

Jotta voimme ratkaista asiakkuuteesi liittyvät asiat ja tarjota sinulle mahdollisimman hyvän ostokokemuksen. Haluamme aina pystyä vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi, ja siitä syytä käsittelemme sinusta asiakastilanteessa saamiamme tietoja vain tarjotaksemme hyvän palvelun ja voidaksemme auttaa sinua sekä välittömästi että myös asiakassuhteesi aikana.

Käsiteltävät henkilötiedot:

-Nimi

-Yhteystiedot (puhelinnumero, sähköposti)

-Osoitetiedot (laskutusosoite, toimitusosoite, IP-osoite)

-Tilaushistoria (valitut maksutavat, tilatut tuotteet)

-Yhteydenottohistoria (sähköpostin, puhelimen, sosiaalisen median, chatin ja digitaalisten kanavien kautta).  

Käsittelyperuste

Oikeutettu etu. Käsittely on tarpeen, jotta voimme täyttää meidän ja sinun oikeutetun etusi asiakaspalvelutilanteiden käsittelyssä.

3.3) Yrityksen lakisääteisten velvoitteiden täyttäminen

Miksi tiedot kerätään?

Tarvittava henkilötietojen käsittely yrityksen lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseen lain, tuomioistuinpäätösten ja viranomaispäätösten, kuten kirjanpitolain, rahanpesulain sekä tuotevastuuta ja tuoteturvallisuutta koskevien sääntöjen, edellyttämällä tavalla.

Käsiteltävät henkilötiedot:

-Nimi

-Yhteystiedot (puhelinnumero, sähköposti)

-Osoitetiedot (laskutusosoite, toimitusosoite, IP-osoite)

-Tilaushistoria (valitut maksutavat, tilatut tuotteet)

-Yhteydenottohistoria (sähköpostin, puhelimen, sosiaalisen median, chatin ja digitaalisten kanavien kautta).  

Käsittelyperuste

Lakisääteinen velvoite. Laki edellyttää henkilötietojen keräämisen. Jos tietoja ei saada, lakisääteistä velvoitettamme ei saa täytettyä.

3.4) Palvelujen arvioiminen, kehittäminen ja parantaminen asiakkaan hyödyksi

Miksi tiedot kerätään?

Tietoja saatetaan kerätä asiakasarvioiden, kilpailujen ja asiakastyytyväisyyskyselyjen yhteydessä, jotta voimme muokata palvelujamme ja tehdä niistä olennaisempia ja käyttäjäystävällisempiä asiakkaalle.

Käsiteltävät henkilötiedot:

-Nimi

-Yhteystiedot (puhelinnumero, sähköposti)

-Osoitetiedot (laskutusosoite, toimitusosoite, IP-osoite)

-Osto- ja käyttäjäperustaiset tiedot (esim. klikkaus- ja käyntihistoria)

-Käytettyjä laitteita ja niiden asetuksia koskeva tekninen data (esim. kieliasetukset, IP-osoite, selainasetukset, aikavyöhyke, käyttöjärjestelmä, näytön tarkkuus ja alusta)

-Tietoja vuorovaikutuksestasi kanssamme, eli miten olet käyttänyt palvelua, kirjautumistapa, millä sivuilla ja miten pitkään olet vieraillut, vasteajat, latausvirheet, miten palveluun saavutaan ja miten siitä poistutaan jne.  

Käsittelyperuste

Oikeutettu etu. Käsittely on tarpeen, jotta voimme täyttää meidän ja asiakkaidemme oikeutetun edun arvioida, kehittää ja parantaa palvelujamme, tuotteitamme ja järjestelmiämme.

3.5) Suunnatun markkinoinnin mahdollistaminen

Miksi tiedot kerätään?

Jotta voimme lähettää sinulle olennaisia tietoja ja tarjouksia, analysoimme eri tavoin kerätyt tiedot. Henkilökohtaisten ja yleisten tarjousten, mukautettujen uutisten, tuotesuositusten ja inspiroivien viestien laatiminen.

Mahdollisesti kerättävät tiedot:

-Yhteystiedot (puhelinnumero, sähköposti, IP-osoite)

-Osto- ja käyttäjäperustaiset tiedot (esim. klikkaus- ja käyntihistoria)

-Asiakkaan tekemät tuote- ja palveluvalinnat  

Käsittelyperuste

Oikeutettu etu. Käsittely on tarpeen, jotta voimme täyttää oikeutetun etumme välittää sinulle henkilökohtaisia ja olennaisia tietoja ja tarjouksia.

4. Säilytysaika

Emme säilytä henkilötietojasi pidempään kuin tarvitaan tietojen käyttötarkoitusta ja lain vaatimusten noudattamista varten.

Säilytämme asiakastiliin liittyvät tiedot niin kauan kuin sinulla on meillä asiakastili. Tili suljetaan automaattisesti 60 kuukauden kuluttua viimeisestä ostostasi.

Tietosi poistetaan ja tuhotaan, kun emme enää tarvitse niitä.

5. Henkilötietojen käsittely ja niihin pääsy

Emme milloinkaan myy henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle. Teemme kuitenkin yhteistyötä tiettyjen alihankkijoiden ja palvelujen kanssa, joille jaamme henkilötietojasi osittain, jotta voimme parantaa asiakaskokemustasi ja ostostapahtumaa tai ylipäätään mahdollistaa ne. Näitä toimijoita kutsutaan henkilötietojen käsittelijöiksi. Kaikki yhteistyökumppanimme on tarkoin valittu, ja ne noudattavat GDPR:n vaatimuksia tietojesi turvaamisesta ja suojaamisesta.

Seuraavissa tapauksissa henkilötietoja voidaan jakaa henkilötietojen käsittelijöidemme kanssa:

-IT-toiminnot (yritykset, jotka auttavat IT-kehityksessä, -ylläpidossa ja -tuessa)

-Markkinointi (mediatoimistot ja markkinointitoimistot)

-Talous ja hallinto (kirjanpito- ja tilintarkastustoimistot)

Jaamme henkilötietojasi myös tiettyjen toimijoiden kanssa, jotka ovat itsenäisiä rekisterinpitäjiä. Kun henkilötietosi jaetaan itsenäisen rekisterinpitäjän kanssa, silloin pätevät itsenäisen rekisterinpitäjän tietosuojakäytäntö ja henkilötietojen käsittelytavat. Näitä toimijoita voivat olla:

-Maksutapahtumia välittävät yritykset (pankit, maksupalveluyritykset ja korttitapahtumien välittäjät)

-Logistiikka-/kuljetusyritykset, jotta tilatut tuotteet voidaan toimittaa

-Valtion viranomaiset, joille meillä on velvollisuus jakaa tietoa lain mukaan tai rikosepäilyn yhteydessä.  

Jos henkilötietojen käsittelijä sijaitsee EU/ETA-alueen ulkopuolella, noudatamme samoja toimenpiteitä ja rutiineja, jotta voimme varmistaa, että käsittelijät noudattavat ja käyttävät tarvittavia laki-, teknisiä ja organisaatiotoimenpiteitä, jotta saavutetaan vastaava tietosuojataso kuin EU/ETA-alueella tai ""Privacy Shield"" -standardin vaatimukset.

Rajoitamme henkilötietojesi keräämisen mahdollisimman vähäiseksi sekä EU/ETA-alueella että sen ulkopuolella.

6. Oikeutesi

-Sinulla on oikeus pääsyyn sinusta keräämiimme henkilötietoihisi. Sinulla on myös oikeus saada seloste sinusta keräämistämme tiedoista sekä tietää, missä yhteydessä tietoja käsitellään ja jaetaan. Huomaa, että saadessamme pyynnön pääsystä tietoihin, kysymme lisätietoja, jotta voimme varmistaa, että tiedot annetaan asiaankuuluvalle henkilölle.

-Sinulla on oikeus tietojen korjaamiseen, jolloin voit täydentää tai korjata puutteellisia tai virheellisiä tietoja.

-Oikeus peruuttaa suostumus. Sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumus, esim. lopettaa uutiskirjeen tilaaminen.

-Oikeus poistoon (""oikeus tulla unohdetuksi""), jolloin voit pyytää meitä poistamaan kaikki sinuun liittyvät henkilötiedot, ellei meillä ole lakiin perustuvaa vaatimusta tai velvollisuutta säilyttää niitä.

-Oikeus rajoittaa. Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista. -Sinulla on oikeus vastustaa perusteltuun etuumme perustuvaa henkilötietojen käsittelyä. Emme jatka henkilötietojesi käsittelyä, ellemme voi osoittaa sille perusteltua syytä, joka ohittaa etusi ja oikeutesi tai joka perustuu lain vaatimuksiin.

-Oikeus tietojen siirrettävyyteen. Sinulla on oikeus saada henkilötiedoistasi kopio strukturoidussa, yleisesti käytettävässä muodossa ja tietyissä tapauksissa saada tiedot siirretyksi toiselle rekisterinpitäjälle. Tämä koskee vain tietoja, jotka olet jakanut meille.

-Suoramarkkinointi. Sinulla on oikeus kieltää tai tehdä muutoksia niihin henkilötietoihin, joita käytetään suoramarkkinointiin, mukaan lukien suoramarkkinointitarkoituksiin tehdyt profiilianalyysit. Näihin kuuluvat esim. uutiskirjeet ja tekstiviestit, joissa voit tehdä tarvittavat muutokset kullekin viestintäkanavalle jokaisen markkinointiviestin yhteydessä annettujen ohjeiden mukaisesti.

-Valvontaviranomainen. Ruotsin Datainspektionen-valvontaviranomainen on vastuussa lainsäädännön soveltamisen valvonnasta, ja henkilö, joka katsoo, että yritys käsittelee henkilötietoja väärin, voi tehdä valituksen Datainspektion-valvontaviranomaiselle.  

Yhteystiedot: datainspektionen@datainspektionen.se, +46 8 657 61 00

7. Evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneelle tai muulle laitteelle ja joka sisältää dataa ja datanvälitystä tiettyjen asetusten tallentamiseksi. Käyttäjän ei tarvitse hyväksyä sivustomme evästeitä, mutta sivuston täysi toiminnallisuus ja tiettyjen palveluiden käyttö edellyttää evästeiden käyttöä. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi ostoskoriin palaamiseen, kieliasetusten tallentamiseen ja siihen, että saadaan yleistä analyyttistä tietoa tavasta, jolla käytät sivustoa. Käytämme evästeitä myös siihen, että voimme kohdistaa sinulle olennaista markkinointia, jotta ostokokemuksesi olisi mahdollisimman henkilökohtainen.

Sivustolla käyttämämme evästeet voi jakaa seuraaviin ryhmiin:

-Istuntokohtaiset evästeet: Nämä poistetaan automaattisesti, kun suljet selaimen, ja niitä käytetään esimerkiksi ostoskorin toiminnan mahdollistamiseen.

-Pysyvät/väliaikaiset evästeet: Nämä jäävät tietokoneellesi myös sen jälkeen, kun suljet selaimen, ja katoavat, kun poistat ne, tai automaattisesti niiden vanhentuessa. Niitä käytetään esimerkiksi siihen, että voit jatkaa ostamista edellisestä kerrasta, ettei sinun tarvitse kirjautua sisään uudelleen ja että saat henkilökohtaisen käyttökokemuksen sivustolla.

-Ensimmäisen osapuolen evästeet: Nämä evästeet lisätään sivustollemme ja niitä käytetään, jotta sivusto toimisi tarkoitetusti ja jotta ostokokemus olisi onnistunut.

-Kolmannen osapuolen evästeet: Evästeet, jotka lisätään yrityskumppaniemme kolmannen osapuolen sivustoilta ja joita käytetään esimerkiksi siihen, että saat olennaisia tuotesuosituksia ja tietoa, joka on sinulle kiinnostavaa.  

Ellet halua evästeitä tallennettavan tietokoneellesi tai jos haluat rajoittaa sellaisen tiedon käsittelyä, voit joissain tapauksissa verkkoselaimessa piilottaa tai anonymisoida IP-osoitteesi.

8. Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää Tietosuojakäytännöstämme, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla: gunnar.axelsson@gpbmnordic.se

Tai:

GPBM Nordic AB, Attn. Gunnar Axelsson, Argongatan 2B, SE-431 53, Mölndal, Sweden

Ruotsi Tarkastelemme jatkuvasti Tietosuojakäytäntöämme, sivustollamme on aina viimeisin päivitetty versio. Jos henkilötietojesi käsittelyyn tulee suuria muutoksia, ilmoitamme siitä sinulle sähköpostilla.