•  Paloturvaa vuodesta 1991
GUIDE

Paloturvallisuus – Matkailuvaunut/Asuntovaunut


Varoittimilla lisää turvallisuutta matkailuautoon

Asuntovaunussa käytetään yleensä kaasuliettä. On tärkeää tarkistaa kaasupullon ja kaikkien venttiileiden kunto. Tarkista, että akku on kunnossa ja että sen johdot ovat ehjiä.


Käsisammutin

Suomen pelastusalan keskusjärjestö SPEK suosittelee käsisammuttimen ja sammutuspeitteen hankkimista matkailuajoneuvoon. Mitä suurempi matkailuajoneuvo, sitä tehokkaampi sammutin tarvitaan. Suosittelemme Housegard 2kg käsisammutinta matkailuajoneuvokäyttöön. Käsisammutin on pyrittävä sijoittamaan mahdollisimman helposti saataville. Tarkista vakuutusyhtiöstäsi, onko sammutusvälineille erityisvaatimuksia. Hanki matkavarusteiksi vähintään palovaroittimet, mutta mielellään myös häkä- ja nestekaasuvaroittimet.


Palovaroitin

Kun tulipalo syttyy, savu tai palokaasut tainnuttavat ihmisen muutamassa minuutissa. Matkailuajoneuvoissa on tilaa vain rajoitetusti, joten toimiva ja riittävän aikaisin hälyttävä palovaroitin on suositeltavaa. Muista, että varoittaminen ajoissa voi säästää ihmishenkiä.


Sammutuspeite

Sammutuspeite täydentää käsisammutinta mainiosti. Sen avulla sammutetaan lähinnä pieniä tulipaloja tasaisilla pinnoilla, kuten liesi-, vuode- tai huonekalupaloja. Tuli tukahtuu tehokkaasti, nopeasti ja helposti sammutuspeitteen avulla, eikä saneeraustöitä tarvitse tehdä jälkeenpäin. Sammutuspeite on sijoitettava mahdollisimman helppopääsyiseen paikkaan.

Muistilista

Käsisammutin

Palovaroitin

Häkävaroitin

Kaasuvaroitin

Sammutuspeite