•  Paloturvaa vuodesta 1991
GUIDE

Jos tulipalo syttyy…

Pelasta, Varoita, Hälytä & Sammuta

Vaikka tulipalon vaaraa voi yrittää välttää kodin palosuojauksella, koskaan ei ole mahdollista suojautua kokonaan. Jos tulipalo syttyy, on toimittava oikein. Tulipalo syttymisen varalta on laadittu nelivaiheinen toimintaohjelma. Tilanne kuitenkin ratkaisee, kuinka on toimittava.

1. Pelasta

Ensisijaisesti On tärkeintä pelastaa hengenvaaraan joutuneet henkilöt vaarantamatta itseään. Muista, että myrkyllinen savu nousee aina ylöspäin. Siksi on tärkeää pysytellä savun alapuolella lattian tasolla. Siellä on helpompaa hengittää ja nähdä. Sulje kaikki ovet matkallasi ulos. Näin estät paloa leviämästä nopeasti. Ulkona mennään sovitulle kokoontumispaikalle. /p>

Älä koskaan mene savun täyttämään porraskäytävään, sillä savu muuttuu erittäin nopeasti paksuksi ja myrkylliseksi. Pysyttele asunnossasi ja soita hätänumeroon (112).

2. Varoita

Varoita kaikkia lähettyvillä olevia, joita tulipalo voi uhata, jotta he saavat aikaa päästä turvaan.

3. Hälytä

Laukaise mahdollinen palohälytin ja soita hätänumeroon (112). Yritä kertoa mahdollisimman täsmällisesti ja nopeasti, mitä on tapahtunut.

4. Sammuta

Kun olet varma siitä, että kaikki ovat poistuneet asunnosta, voit aloittaa sammuttamisen. Suuntaa sammutusaine liekkien tyveen (hehkuun).

ESTÄ TULIPALOJEN SYTTYMINEN

Paloturvallisuus on muutakin kuin palovaroittimia, sammuttimia ja sammutuspeitteitä. Yhtä tärkeää on tehdä kodista sellainen, että tulipalon vaara jää erittäin vähäiseks.