•  Paloturvaa vuodesta 1991
Sammuttimet
Kuinka vanha käsisammuttimeni on?

Merkintä löytyy pullon alaosasta, jossa on merkittynä valmistuskuukausi ja –vuosi.

Miksi kotiin suositellaan jauhesammutinta eikä vaahtosammutinta?

ABC-jauhetta sisältävä jauhesammutin on allround-sammutin, joka sammuttaa useimmat kuitumateriaali- (A), neste- (B) ja kaasu- (C) palot. Jauhesammuttimien muita etuja ovat:

  • Muita sammutusaineita suurempi teho
  • Kokemattomille käyttäjille helpoin käyttää
  • Paras sammutusaineen kantama

Milloin tarvitaan vaahtosammutinta?

Vaahtosammutin on erityisen tehokas palavien nesteiden (luokka B) sammutuksessa, ja lisäksi se aiheuttaa vähemmän seurannaisvahinkoja kuin jauhesammutin.

Miksi ABC-sammuttimissa ei mainita teholuokkatietoja luokan C kohdalla?

Luokka C käsittää kaasupalot, eikä niitä ole luokiteltu.

Ovatko jotkin palonsammuttimet parempia kuin muut?

Kyllä, sammuttimelle ilmoitetusta teholuokasta voidaan päätellä, kuinka hyvä se on.

Esimerkiksi 55A.
Numerot kertovat sammuttimen teholuokan, ja mitä korkeampi numero on, sitä paremmin tuote sammuttaa ilmoitetun paloluokan tulipalon.
Kirjain ilmoittaa minkä paloluokan sammuttamiseen sammutin soveltuu: A–tulipalot käsittävät orgaaniset materiaalit, kuten puun, paperin ja tekstiilit, B-tulipaloihin kuuluvat nestepalot, esimerkiksi öljyt, bensiini ja maalit, C-luokkaan taas kaasupalot ja F-luokkaan rasvapalot.

Mitä ABC-sammutin tarkoittaa?

Se tarkoittaa, että sammutin on hyväksytty sammuttamaan tulipaloja luokassa A (orgaaniset aineet: esim. puu, paperi ja tekstiilit), B (palavat nesteet: esim. öljy, bensiini ja maalit) ja C (kaasut).

Mikä on Housegardin turvatakuu?

Housegardin turvatakuu koskee kaikkia Housegard- ja Firephant-palosammuttimia. Turvatakuun ansiosta sinulla on mahdollisuus saada veloituksetta uusi sammutin, jos joudut käyttämään aiemmin hankkimaasi sammutinta. Takuu on voimassa seuraavin ehdoin:

– Olet ostanut sammuttimen Housegardilta
– Olet rekisteröinyt sammuttimesi Housegardin kotisivuilla viimeistään 6 kuukauden kuluessa ostopäivästä
– Olet joutunut käyttämään sammutinta tulipalossa viimeistään 5 vuoden kuluessa ostopäivästä
– Olet ilmoittanut vakuutusyhtiöllesi palovahingosta

Palosammutin rekisteröidään täällä »

Koskeeko Housegardin turvatakuu kaikkia sammuttimia?

Kyllä, Turvatakuu koskee kaikkia Housegardin sammuttimia: jauhesammuttimia, hiilidioksidisammuttimia (CO2), vaahtosammuttimia sekä kaikkia Housegardin Firephant-tavaramerkillä varustettuja sammuttimia.

Turvatakuu ei koske kuitenkaan muita sammutintarvikkeita, kuten sammutuspeitteitä ja Housegard FireStopper-sammutussuihketta.

Voivatko kaikki rekisteröityä Housegardin turvatakuun piiriin?

Kaikki voivat rekisteröityä Turvatakuun piiriin, mutta sinun tulee ilmoittaa henkilötunnuksesi ja palovahingon sattuessa sinun tulee esittää tapauksesta/vahingosta vakuutusyhtiön lausunto valokuvineen. Lisätietoja Turvatakuun ehdoista saat täältä »

Takuumenettelyn toteuttamiseksi sinun tulee osoittaa, että sinua on kohdannut palovahinko. Saatamme pyytää sinulta kopion vakuutusyhtiösi asiakirjasta, joka vahvistaa, että sinua on kohdannut palovahinko. Lisäksi tarvitsemme valokuvan Housegard-sammuttimesta, jota on käytetty palon sammuttamiseen. Turvatakuu on voimassa viisi vuottaa ostopäivästä.

Miten kauan Housegardin turvatakuu on voimassa?

Turvatakuu on voimassa viisi vuotta ostopäivästä, ja sinun tulee rekisteröidä sammuttimisesi kotisivuillamme viimeistään 6 kuukautta ostopäivästä. Muista säilyttää ostokuitti. Täällä voit rekisteröidä Housegardin turvatakuun »

Please, mind that only logged in users can submit questions